Pembuka bicara

Assalamualaikum,


Blog ini dibina adalah untuk berkongsi tentang hotel-hotel yang saya kunjungi.Sarat dengan gambar sebagai rujukan untuk memilih hotel yang terbaik.Pengalaman sepanjang menginap dihotel yang boleh dijadikan pengajaran ataupun diambil sebagai pilihan dalam menentukan hotel mana yang sesuai dengan citarasa anda.


Selamat datang dan selamat membaca.


Segala komen didalam blog ini adalah sekadar untuk memberi pandangan dan tidak berniat untuk menjatuhkan sape-sape.Ambil yang positif dan tinggalkan yang negatif...


Selamat menjelajah didalam blog ini.


Wasalam

Wednesday, 31 July 2013

Resorts World Kijal


Hotel: Resorts World Kijal (known as Awana Kijal Beach & Golf Hotel)
Location: Kerteh, terengganu
Ranking: 5 stars 4 stars
Room types: Premier Seaview Room
Website: http://www.rwkijal.com/

Assalamualaikum,

1st hotel yang saya ingin kongsikan ialah Resort World Kijal.Sangat puasa hati dengan segala yang ada disini.Semua lengkap dan cantik.Parking ada,kedai makan pun ada termasukkanlah KFC, pantai yang cantik dan tempat golf yang besar.Disini juga disediakan perkhidmatan sewa basikal.InsyaALLAH akan cuba nanti jalan-jalan naik basikal.

Keadaan bilik yang sangat selesa.Tidak ada bau yang tidak menyenangkan.Toiletries yang lengkap.Sangat puat hati.Dapat pulak bilik berhadapan dengan pemandangan pantai.Dan mempunyai ruang menunggu di lobby yang besar.Meh nak kongsi gambar.

Sumber : google.

Ruang lobby
Ruang lobby

Reception counter
Tempat menuggu
Hiasa rumah kayu sempena hari raya di letakkan di hadapan pintu masuk ke lobby
Bilik

Toilet
Bath tub

Shower
Permandangan dari bilik hotel.Saya dapat level 3 jadi tak nampak pantai dengan jelas.Kalau dapat tinggi mungkin boleh tengok keseluruhan.Tak silap hotel ni ada 9 tingkat.

Itu je perkongsian mengenai resorts world kijal

Pilihan di tangan anda.

Wasalam.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

You might also like